روزشمار
29 آبان 1360؛ چهارصدوبیستوچهارمین روز جنگ تحمیلی
مریم آخوندیان
24 بازدید
از ساعت 10:30 تا 11:30 مردم اهواز در مخالفت با طرح هشتمادهای فهد (ولیعهد عربستان سعودی) در حال راهپیمایی بودند که ارتش عراق بیست گلوله به این شهر پرتاب کرد که تنها سبب واردآمدن خساراتی به چند ساختمان و یک خودرو شد.
آبادان هدف گلولههای خمپاره ارتش عراق قرار گرفت که موجب تخریب یک منزل در منطقه احمدآباد این شهر شد.[1]
با آتش واحد رزمی شهربانی مستقر در حاشیه اروندرود بر مواضع دشمن در آنسوی رودخانه، سه نفر از آنها کشته شدند.[2]
آتش یگانهای لشکر77 (ارتش)، 21 سنگر انفرادی و اجتماعی، دو پست دیدهبانی، یک خودرو و دو انبار مهمات دشمن را تخریب کرد و به یک قبضه تفنگ 106 میلیمتری آسیب وارد آورد. بیش از سی نفر از نیروهای دشمن هم کشته شدند.
گردان ساحلی خسروآباد (آبادان) با اجرای آتش، از تردد خودروهای دشمن در آنسوی اروندرود جلوگیری به عمل آورد.[3]
آتش یگانهای لشکر ۲۱ و تیپ۵۵ هوابرد (ارتش) در منطقه شوش و غرب دزفول، یک قبضه تیربار و یک انبار مهمات و تعدادی سنگر دشمن را منهدم کرد و دوازده نفر از آنها کشته و تعدادی زخمی شدند.
با آتش یگانهای تیپ ۸۴ (ارتش) روی مواضع دشمن، دو سنگر اجتماعی، چهار پست دیدهبانی و یک تانک دشمن آسیب دید و چهار نفر از نیروهای عراقی کشته و زخمی شدند.[4]
در شبانهروز گذشته، در جبهههای کرمانشاه 53 نفر از نیروهای دشمن کشته و پانزده نفر مجروح شدند و بیست سنگر دیدهبانی و نفرات، یک انبار مهمات، یک قبضه خمپارهانداز 120 میلیمتری و یک قبضه تیربار 75 میلیمتری دشمن نابود شد.
در شبانهروز گذشته، در جبهههای ایلام، رزمندگان با سلاحهای سبک و سنگین دو خودرو، یک خمپارهانداز 120 میلیمتری و شش سنگر دیدهبانی ارتش عراق را منهدم کردند.
در شبانهروز گذشته، در جبهه دشتعباس، رزمندگان یک خودرو و پنج سنگر اجتماعی دشمن را منهدم کردند و ده نفر از نیروهایشان را کشتند.[5]
ساعت 20:55، ضدانقلاب با آرپیجی7، کتابفروشی پیشمرگان کرد مسلمان را در سنندج منهدم کرد و باعث شکستن تعدادی از شیشههای ساختمانهای اطراف شد.[6]
پیکر سه نفر از نیروهای انتظامی که پیش از این توسط اعضای حزب دمکرات گروگان گرفته شده بودند، درکنار جاده میاندوآب ـ مهاباد کشف شد. پیکر این شهدا درحالی پیدا شد که سر هر سه نفر (پاشا بهاری، مهدی افروشه و احمد عسگری) با تبر از بدنشان جدا شده بود. پاشا بهاری در مرداد سال جاری در مزرعه خود درحال کار، ربوده شده بود.
در محور میاندوآب ـ مهاباد، ضدانقلاب مسلح سه نفر از سربازان تیپ 30 گرگان را به گروگان گرفت.
در منطقه دوآب در جنوب غربی نوسود (کرمانشاه) در مسیر پاوه، یک خودرو سپاه پاسداران روی یک مین که ضد انقلاب کار گذاشته بود، رفت و دو نفر از نیروهای سپاه زخمی شدند.
در منطقه سردشت (آذربایجان غربی) در درگیری با افراد حزب دمکرات، چهار نفر از آنها کشته شدند و یک قبضه مسلسل کالیبر50 و یک خودرویشان منهدم شد. ضدانقلاب اجساد این چهار نفر را نزدیکی روستای گاورود از توابع کامیاران دفن و سپس منطقه را ترک کرد.
در محور سردشت ـ بانه یک فروند بالگرد هوانیروز مورد اصابت گلوله ضدانقلاب قرار گرفت و مجبور به فرود شد. با اعزام گروههای مراقبتی و کمکی بالگرد تعمیر و به منطقه امن منتقل شد.[7]
افراد کرد مسلمان بارزانی (طرفداران جمهوری اسلامی)در بازرسی منازل اهالی روستای دیزج در منطقه مهاباد، شش قبضه اسلحه کشف و جمعآوری کردند.
ساعت 7، ضدانقلاب مسلح دو نظامی و یک غیرنظامی را در میاندوآب به گروگان گرفتند.[8]
ضد انقلاب در یکی از دهکدههای غرب بوکان با تشکیل جلسهای، تصمیم گرفتند با چهار هزار نیرو، حمله سراسری خود را شروع کنند.
اقدامات تروریستی ضدانقلاب در تهران و شهرستانها ادامه داشت: ساعت 16:50، یک خودرو پیکان در خیابان توانیر (تهران) با تهدید اسلحه ربوده شد؛ با انفجار یک نارنجک در یک مغازه در و پنجرهسازی در منطقه کن (تهران) چند کارگر مجروح شدند؛ ساعت 11، قسمتی از خط لوله نفت گاز در پانزدهکیلومتری جاده امیدیه ـ ماهشهر به علت نامعلومی آتش گرفت که حریق اطفا شد؛ ساعت 17:30، راننده بنز خاور در مقابل پاسگاه ژاندارمری امامزاده (گیلان) مأمور کنترل خودروهای عبوری را مصدوم کرده و متواری شد که بلافاصله دستگیر شد. پاسدار مجروح به بیمارستان آستارا منتقل شد؛[9] حجتالاسلام خلیلی، از مدرسین حوزه علمیه اصفهان، امروز در منزل امامجمعه کرمان توسط عدهای مهاجم ترور شد و به شهادت رسید.
برابر اعلام ستاد مشترک ارتش، تلفات (شهید، مجروح، اسیر و مفقود) نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تا ساعت 8 57109 نفر میباشد.[10]
[1]. لطفاللهزادگان، علیرضا، روزشمار جنگ ایران و عراق، کتاب شانزدهم: آزادسازی سرزمینهای ایران گام دوم؛ بستان، تهران: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، 1394، ص681.
[2]. بهروزی، فرهاد، کریمی، نبی، تقویم تاریخ دفاع مقدس، ج15: فروغ فتح، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1388، ص693.
[3]. همان، ص693.
[4]. همان، ص694.
[5]. نشریه ویژه خبرگزاری پارس، ش244، ص24.
[6]. بهروزی، فرهاد، کریمی، نبی، همان، ص694 و 695.
[7]. لطفاللهزادگان، علیرضا، همان، ص682.
[8]. بهروزی، فرهاد، کریمی، نبی، همان، ص696.
[9]. همان، ص697.
[10]. لطفاللهزادگان، علیرضا، همان، ص683.